Landis+Gyr lanserar Smart Grid as a Service på europeiska marknaden

Erbjuder elnätsföretag möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet

Zug/Amsterdam – 4 oktober 2017 – Landis+Gyr kommer att presentera sitt nya koncept Managed Services för europeiska kunder på European Utility Week i Amsterdam den 3–5 oktober.

”Vi har fått se elnätsföretagens verksamhet bli alltmer komplex till följd av teknik- och marknadsutvecklingen som drivs av digitaliseringen. Genom att erbjuda kunderna driften av smarta elnät och mätsystem i form av en tjänst ger vi dem möjlighet att fokusera på de nya möjligheter som skapas av omvandlingen”, säger Oliver Iltisberger, Executive Vice President EMEA på Landis+Gyr.

Managed Services är ingen nyhet för Landis+Gyr. Företaget erbjuder AMI-tjänster i hela Norden, har stark närvaro inom tjänster för smarta elnät i Nordamerika och servicekontrakt för över 15 miljoner mätpunkter världen över. Den utökade serviceportföljen i EMEA-området är ett svar på starka marknadssignaler. ”Tjänster och mjukvara kommer att stå för en stor del av kundernas investeringar i smarta elnät under de närmaste åren”, säger Iltisberger.

Beroende på kundernas behov kan servicepaketet inkludera allt från support till daglig drift av systemet inklusive IoT-tjänster. Landis+Gyr har redan tecknat ett antal avtal gällande Managed Services med olika omfattning:

I Finland tecknade man nyligen ett betydande fjärravläsningsavtal med Caruna. När det tidigare avtalet skulle löpa ut valde Caruna Landis+Gyr som servicepartner för att från våren 2018 ta över den dagliga driften av Carunas AMI-system, vilket omfattar 650 000 elmätare.

Dessutom tecknade Landis+Gyr och danska SK Forsyning ett avtal om en komplett AMI-lösning. Förutom smarta elmätare och mjukvara kommer Landis+Gyr att leverera en omfattande servicehelhet som bidrar till en effektiv utrullning och drift av systemet i 12 år framåt.

I Sverige fortskrider Landis+Gyrs och Vattenfalls AMI-pilotprojekt för att implementera nästa generations smarta mätare och system för fullt. Även detta projekt inkluderar Landis+Gyrs lösning Software as a Service.

Många europeiska kunder har uppgett att det inte är förnuftigt att investera i kapacitet och resurser för att själv driva smarta elnätssystem. Elnätsföretagen vill ha högkvalitativa data i användbar form och vara säkra på att de valt en effektiv, samt säker modell för sin verksamhet. Andra aspekter som är viktiga för beslutet är förutsägbara kostnader och minimerade risker förknippade med AMI- och elnätstekniken, integrationen och utrullningen.

Mer information om Landis+Gyrs Managed Services finns här: https://eu.landisgyr.com/gridstream-services

Om Landis+Gyr

Landis+Gyr är en ledande global leverantör av integrerade energihanteringslösningar för energisektorn. Företaget har en av världens mest omfattande produkt- och serviceportföljer för att möta branschens komplicerade utmaningar och levererar kompletta lösningar för smarta nät, inklusive smarta mätare, sensorer och automation för distributionsnät, laststyrning, analyser och energilagring. Landis+Gyr har verksamhet i drygt 30 länder på fem kontinenter. Företaget har en omsättning på cirka 1,7 miljarder USD och ungefär 6 000 medarbetare som arbetar för bättre energihantering världen över. Läs mer på www.landisgyr.eu

Mer information

Chrystelle Muratel

EMEA Contact
Vice President Marketing EMEA, Marketing & Communications
+41 41 935 6299

Johannes Hackstette

EMEA Contact
Communications and PR Manager EMEA
+49 911 723 8707