Landis+Gyr lanserar IoT-plattform i EMEA-området

Gridstream Connect erbjuder elnätsbolag nytt mervärde med elnätsintelligens

 

European Utility Week 2019, Paris, Frankrike – 12 november 2019 – Landis+Gyr (LAND.SW) har i dag offentliggjort lanseringen av Gridstream® Connect, en lösning för europeiska elnätsbolag. Gridstream Connect är en öppen, säker och skalbar IoT-plattform som skapar nytt mervärde och effektiviserar användningen av avancerad mätinfrastruktur (AMI) genom en kombination av intelligenta mätare och andra enheter, kommunikation, mjukvara och applikationer. Det är en komplett plattform för elnätsbolag av alla storlekar som tar steget vidare från AMI till nya datadrivna användningsfall och ger elnätsbolagen tillgång till en mängd nya tjänster och affärsmodeller.

”Med Gridstream Connect introducerar vi en flexibel IoT-plattform som hjälper elnätsbolag att lösa befintliga och framtida utmaningar när det gäller elnätsflexibilitet, störningstålighet och säkerhet”, säger Susanne Seitz, Executive Vice President EMEA på Landis+Gyr. ”Plattformen utnyttjar elnätsintelligens nära användarna och i olika distributionssystem för att effektivisera hanteringen av energikapaciteten, integrera förnybar energi och skapa ökat konsumentengagemang. Gridstream Connect integrerar våra djupgående insikter om elnätsbolagens behov till stöd för kundernas tillväxtambitioner och en smidig utveckling mot smartare städer och infrastruktur.”

”Gridstream Connect säkerställer rätt intelligensnivå i rätt tid och på rätt plats”, förklarar Peter-Georg Koller, Vice President Product Management EMEA på Landis+Gyr. ”Plattformen bygger på elnätsintelligens nära användarna, erbjuder stöd för flera olika kommunikationstekniker och utnyttjar data från smarta enheter som möjliggör nya applikationer för förbättrad näteffektivitet och ökat konsumentengagemang. Men framför allt har den en flexibel design som garanterar en framtidssäker investering som är anpassningsbar och skalbar efter förändrade behov i framtiden.”

Gridstream Connect samlar Landis+Gyrs hela IoT-portfölj i ett paket. I dag stärker Landis+Gyr plattformen ytterligare med lanseringen av nya intelligenta enheter, en utökning av företagets kommunikationsportfölj samt kontinuerlig utveckling av dess program och applikationer. Nya smarta elmätare som E360 för bostäder och E660 för industri erbjuder ny kapacitet både i fråga om mätning och datorkraft. Samtidigt utökas Landis+Gyrs kommunikationsportfölj med NB-IoT och LTE M1 vilket ger oss ökad flexibilitet att erbjuda optimala kommunikationslösningar för varje elnätsbolags specifika behov.

Den första kunden med Gridstream Connect i Europa är E.ON Sverige som valt en komplett lösning som inkluderar E360, E660, NB-IoT och Landis+Gyrs centralsystem. Utifrån sin senaste analys av den globala AMI-marknaden har Frost & Sullivan gett Landis+Gyr utmärkelsen Company of the Year 2019 för sin hänsyn till kundernas behov nu och i framtiden. Frost & Sullivan beskrev Gridstream Connect som ”den enda IoT-lösningen för elnätsbolag som går att integrera med såväl befintlig som framtida kommunikationsteknik”.

 

Om Landis+Gyr

Landis+Gyr är en ledande global leverantör av integrerade energihanteringslösningar för energisektorn. Vi erbjuder en av de bredaste portföljerna och levererar innovativa och flexibla lösningar som hjälper energisektorn att lösa sina komplexa utmaningar inom smart mätning, elnätsintelligens och smart infrastruktur. Landis+Gyr har en omsättning på 1,8 miljarder USD och cirka 5 600 medarbetare i över 30 länder på fem kontinenter som arbetar för bättre energihantering världen över. Mer information finns på www.landisgyr.se.

Kontakt

Johannes Hackstette
Communications & PR Manager EMEA
Johannes.Hackstette@landisgyr.com
+49 151 23028032