Ny generation av smarta mätare från Landis+Gyr är redo för IoT och hjälper nätbolagen att garantera ett säkert, pålitligt och effektivt nät

Landis+Gyr lanserar en ny generation elmätare för hushåll och industri och förbättrar samtidigt IoT-plattformen Gridstream® Connect.

Cham, Schweitz – 31 Mars 2022 – Sedan den öppna, säkra och skalbara IoT-plattformen Gridstream® Connect lanserades 2019 har Landis+Gyr uppgraderat sitt utbud av smarta mätare med nya varianter för hushåll- och industrier. I takt med att elbilar, förnybar energi och prosumenter blir allt vanligare står nätoperatörerna inför oförutsägbara och dubbelriktade kraftflöden. Samtidigt försöker elanvändarna få bättre kontroll över sina energikostnader. Med tio gånger så stor noggrannhet och hastighet som moderna mätare och en uppgraderbar, modulär arkitektur erbjuder den nya generationen av IoT-anpassade smarta mätare från Landis+Gyr avancerade mätfunktioner och elnätsintelligens för att stödja nätbolagen i att upprätthålla ett säkert, pålitligt och effektivt nät.

För hushåll introducerar Landis+Gyr två nya varianter av mätaren E360 som låter nätbolagen ta vara på nya möjligheter inom smarta elnätsapplikationer och kundspecifik energihantering. Precis som de andra mätarna i produktfamiljen E360 ger de nya elmätarna värdefull information om fakturering, elkvalitet och nätapplikationer. Båda mätarna är redo för IoT och stöder LTE CAT M1 /NB1 och NB2. E360 CT LTE är en transformatoransluten variant för kunder med hög elförbrukning medan E360 S2 3phase LTE erbjuder flera alternativ för SIM-kortshantering, är utformad för mätning av flera energiformer och inkluderar stöd för både trådbundna och trådlösa M-Bus mätare samt OMS 4.xxx konfigurationer. Båda varianter har Smart PushTM för att säkerställa dataöverföring i nära realtid. Slutresultatet är att nätbolagen nu får möjlighet att täcka ett brett spektrum av applikationer med en och samma mätarfamilj, vilket förenklar utrullning och driftprocesser.

För att tillmötesgå industriella prosumenters specifika och mycket individuella behov lanserar Landis+Gyr den andra generationen av industrimätaren E660. Förutom data om elförbrukning, fakturering och elkvalitet med högsta precision erbjuder E660 series 2 kraftfulla nätövervaknings- och styrfunktioner. E660 har bland annat utbytbar kommunikationsmodul (LTE CAT M1/M1 och LTE CAT 1/2G) och en utbyggnadsmodul med extra I/O, vilket möjliggör samtidig anslutning till centralsystemet, SCADA och andra industrisystem med ett ständigt växande utbud av protokoll för att erbjuda en mångsidig och flexibel mätarplattform för de föränderliga behoven inom industrin.

Dessa nya intelligenta mätare med utökade kommunikationsfunktioner breddar möjligheterna som erbjuds av Landis+Gyrs Gridstream® Connect plattform och företagets IoT-portfölj. Med ett komplett utbud av driftskompatibel mjukvara, integration av flera LTE-kommunikationstekniker, end-to-end kryptering och rollbaserad åtkomst möjliggör den nya generationens smarta mätare robust AMI-verksamhet och nätverksunderhåll, även i de mest krävande miljöer eller de mest avancerade IoT-användarfallen, samtidigt som de uppfyller de högsta säkerhetsstandarderna.

Om Landis+Gyr

Landis+Gyr är en ledande global leverantör av integrerade energihanteringslösningar för energisektorn. Vi erbjuder en av de bredaste portföljerna och levererar innovativa och flexibla lösningar som hjälper energisektorn att lösa sina komplexa utmaningar inom smart mätning, elnätsintelligens och smart infrastruktur. Landis+Gyr har en omsättning på 1,4 miljarder USD räkenskapsåret 2020 och cirka 5 000 medarbetare i över 30 länder på fem kontinenter som arbetar för bättre energihantering världen över. Läs mer på vår webbplats www.landisgyr.eu.

Kontakt

Anoop Gangadharan
Product Marketing Manager EMEA
Tel. +41 41 935 60 88
anoop.gangadharan@landisgyr.com